Caffi Filter til stempelkander

Om Caffi

En løsning på et problem

Vi støder alle indimellem på ting, som ikke fungerer helt optimalt, og vi tænker: “Hvorfor er der ikke fundet en løsning på dette problem?” De fleste af os gør ikke noget ved problemet men er blot irriteret på det eller undgår at blive udsat for dette problem.

INNOFORS ApS tager disse hverdags-problemer op og gør noget ved dem. En dag hørte vi et radioprogram omkring stempelkandekaffe, og dette fik os til at tænke på at sætte et ekstra filter ned i stempelkanden. Vi benyttede selv stempelkanden til kaffebrygning, og vores familie og venner havde altid klaget over det slam, som altid er i bunden af koppen, når man har serveret stempelkandekaffe. Derudover synes alle – inklusive os selv – at det var besværligt at rengøre kanden når man havde drukket kaffen, fordi al grumset lå løst nede i kanden.

Vi besluttede at gøre noget ved det. Vi lavede de første prototyper, og resultatet var rigtig godt. Caffi filtret blev forfinet og udviklet til det var klar til produktion. Vi indgav en patentansøgning og i 2010 fik vi vores danske patent.

Da patentet var på plads startede vi vores egen produktion af Caffi-filtret, da vi ønskede at have fuld kontrol over produktion og kvalitet, samtidig med at vi ønskede at være fleksible i forhold til levering. Endelig vil vi gerne beholde arbejdspladser i Danmark.

Vi startede op med egen webshop, men efter et år indgik vi en partnerskabsaftale med TE & KAFFE Specialisten – et datterselskab af BKI Kaffe A/S. De ville distribuere vores Caffi kaffefiltre til kaffe- og te specialbutikker i hele landet.

Ekspanderende marked

I juli 2013 begyndte vi eksport til USA, hvor vi har en distributør, der bl.a. sælger Caffi filtrene på Amazon og på to selvstændige webshops.

I august 2016 indgik vi en samarbejdsaftale med en stor norsk kaffevirksomhed. De distribuerer til detailmarkedet, hvorfor vores Caffi-filtre ligger under privat label i Kiwi, Spar og Menu i Norge.

Derudover har vi samarbejdspartnere i både Storbritannien og Tyskland, hvorfor vi også er tilgængelige på disse markeder.

Vores Caffi-filtre er fremstillet af 100% biologisk nedbrydeligt filterpapir, så de kan bortskaffes med kompostaffald, eller lægges direkte ud til roserne.

Da vores Caffi-filtre er et kontaktmateriale til fødevarer, lever vi op til fødevarelovgivningen for kontaktmaterialer, hvilket indebærer regelmæssige besøg fra Fødevarestyrelsen. Tryk her for at se fødevarestyrelsens kontrolrapporter for INNOFORS ApS.

Vores produktionsudstyr blev udviklet i samarbejde med en virksomhed i Jylland, som var specialiseret I udvikling af produktionsudstyr til fremstilling af hovedsageligt poser.

Det var historien om hvordan det unikke Caffi-filter blev udviklet og markedsført.

Om Kaffefiltret

Caffi er et engangs papirfilter til brug i stempelkander.

Caffi filtrerer al kaffegrums fra, så kaffeoplevelsen bliver helt optimal. Caffi giver dig en gratis kop kaffe i og med at den sidste kop kaffe i kanden også kan drikkes.

Caffi gør det ultranemt at rengøre stempelkanden. Man skal blot smide filteret med kaffegrumset direkte i kompostspanden til bioaffald, da det er lavet af et 100% biologisk nedbrydeligt materiale. Herved bliver filter og grums omdannet til gødning eller naturgas i de kommunale affaldsbehandlingsanlæg.

Stempelkanden skal blot skylles, så er den igen klar til brug, og du har både sparet vand og tid på rengøringen. Caffi kan også bruges til tebrygning. Caffi kan anvendes med alle typer af formalet kaffe.

Personerne bag

Ann Sofie Forssling direktør for INNOFORS ApS

Ann Sofie Forssling

Har oprindelig en baggrund som kemiingeniør, og har siden læst både en HD(O) samt taget en kandidat i medicinalkemi.

Ann Sofie er den kreative del af INNOFORS ApS. Hun fik ideen til Caffi-filtret, har stået for udviklingen, og er problemknuseren i virksomheden. Ann Sofie er rigtig godt til at tænke alternativer, når vi står overfor en udfordring.

Jakob Forssling direktør for INNOFORS ApS

Jakob Forssling

Har en baggrund som automekaniker, men har siden taget en HD(O) og er gået ledelses-vejen.

I dag er det Jakob, som står for den daglige drift af INNOFORS ApS – både når det drejer sig om produktion, salg, vedligehold samt administration.